Elektrische fiets versus e-scooter

Elektrische fietsen en bromfietsen zijn de beste opties voor wie op zoek is naar een kosteneffectieve manier van openbaar vervoer. Met beide kunt u een stille, moeiteloze, zweetvrije, milieuvriendelijke, schone en efficiënte rijervaring hebben. Ze hebben wel enkele verschillen, en daarom zullen we de vergelijkingen van elektrische fiets vs bromfiets laten zien.

Elektrische fietsen helpen om de conditie te verbeteren, terwijl de bromfiets begint te werken met slechts een simpele draai. Om meer details te krijgen, zal deze gids u helpen als we zullen ontdekken de verschillen.

Waarom een elektrische fiets gebruiken?

Elektrische fietsen rijden op een accu en worden aangedreven door een elektromotor. Ze gaan behoorlijk sneller dan een gewone fiets.

Elektrische fietsen zijn verkrijgbaar in commuter, fat, hardtail, cargo, recreatief, standaard fiets, full-suspension mountain. Deze fietsen zijn het perfecte alternatief als gemotoriseerde fiets voor motorfietsen en auto’s. Zelfs e-bikes voor artritis patiënten en ouderen zijn ook beschikbaar, die niet vereist veel fysieke inspanning.

Mensen die gewrichtsproblemen hebben kunnen deze fiets gebruiken zonder verdere schade te veroorzaken. Ze laten u toe om meer terrein te bestrijken dan de gewone fiets. Dit zijn enkele kernredenen om deze fiets te gebruiken.

Waarom een elektrische bromfiets?

De elektrische bromfiets heeft een compact ontwerp en is zeer licht in gewicht, wat zeer flexibel in gebruik is. Deze flexibiliteit past bij de snel veranderende stedelijke levensstijl vraag. Om maximale mobiliteit te krijgen tegen minimale kosten, is een elektrische bromfiets de beste keuze.

Een stadsbewoner die dagelijks 15 tot 20 mijl per uur pendelt, kan de elektrische bromfiets gemakkelijk gebruiken. Mensen overwegen een elektrische bromfiets omdat het een zweetvrije en niet-uitgeputte rit biedt.

Elektrische Fiets Bromfiets: Wat zijn de verschillen?

Duurzaamheid

Elektrische fietsen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, die hun duurzaamheid voor een lange tijd garanderen. Met het juiste onderhoud van de carrosseriedelen, batterijen en motor, kan hij u langer van dienst zijn. De grootste problemen met e-bikes zijn een dikke band, een kromme spaak, enz. Deze dingen kunnen gemakkelijk worden gerepareerd in een plaatselijke fietsenwinkel.

E-moped maakt gebruik van eigen onderdelen die frequent onderhoud en vervanging nodig hebben. Maar het punt is, veel fietsenwinkels willen niet werken aan de elektrische bromfiets. Terwijl sommige distributeurs goede ondersteuning bieden. Bij een elektrische bromfiets moet je de verwisselbare batterij regelmatig vervangen.

Voordelen

Je kunt met elektrische fietsen gemakkelijk over het fietspad, fietspaden en parken in fietsgebieden rijden. Hij kan probleemloos off-road rijden op paden, bergen of heuvels. Voor het rijden op elektrische fietsen met bedienbare pedalen is geen opleiding of rijbewijs nodig. E-bikes zijn een geweldige methode van training of lichaamsbeweging die je fit houdt.

De elektrische bromfiets is ontworpen voor het rijden op de stadsstraat. Het heeft een opbergvak of holding gebied om boodschappen te dragen en te houden voorraden. E-bromfietsen gebruiken een motor die volledig stil is. Door hun compacte formaat werken ze sneller. U kunt met deze elektrische bromfiets gemakkelijk tussen het verkeer door weven.

Kenmerken

E-bikes lijken erg veilig met hun grote wielen die het puin en de kuilen kunnen wegvegen. Ze hebben een zwaarder frame dat zorgt voor een betere stabiliteit op de weg. Elektrische fietsen zijn meer tech-savvy. U kunt alle details van de batterijstatus, geolocatie, enz., met behulp van een app.

Elektrische bromfietsen worden geleverd met bepalende ontwerpkenmerken met een step-through frame, twee wielen, vloerplaat, en laadruimte. Ze zijn de beste vervangingsoptie voor dagelijks woon-werkverkeer, 100% batterij-aangedreven, gemotoriseerd, moeiteloos, kostenefficiënt, en emissie-vrij.

Gewicht

Over het algemeen wegen elektrische fietsen tussen de 15 en 25 kg. Afhankelijk van het frame, de grootte van de batterij en de motor kan het gewicht verschillen. Er zijn ook enkele lichtgewicht fietsen verkrijgbaar die minder dan 15 kg wegen.

Traditionele bromfietsen zijn uiteraard veel zwaarder dan de e-bikes. Ze wegen meestal tussen de 70-100 kg, inclusief accu. Ze zijn echter veel lichter dan de benzinebromfiets.

Batterij

Zowel e-bromfietsen als e-bikes maken gebruik van zeer efficiënte accu’s die een hoge snelheid garanderen en de rijtijd verlengen. Tijdens het opladen kunt u ze verwijderen en elk driepins oplaadstopcontact gebruiken.

Batterij

Bij sommige goedkopere modellen is het niet mogelijk de accu’s te verwijderen. Elektrische fietsen hebben kleinere batterijen nodig dan een elektrische bromfiets. Ook voor de grootte van de batterij of de actieradius zijn er verschillende mogelijkheden.

Actieradius

Afhankelijk van de ondersteuningsstand, kan een elektrische fiets 20 tot 100 mijl per uur afleggen op een enkele lading. Bedenk wel dat hoe meer ondersteuning de fiets biedt, hoe meer accu hij zal verbruiken. Op die manier wordt het trappen gemakkelijker, wat de actieradius zal verminderen.

Met een bromfiets hoef je niet te trappen, gewoon draaien en gaan. Ze verbruiken dus duidelijk meer batterij voor de motor en hebben ook een langere levensduur van de batterij nodig. Ook is de elektrische bromfiets iets zwaarder; ze kunnen dus ongeveer 50 mijl per uur halen op een enkele lading.

Prijs

Beide voertuigen kosten bijna hetzelfde. De grootste factoren die de prijs kunnen beïnvloeden zijn het motorvermogen en de grootte van de batterij. Een elektrische fiets zal duurder zijn met hooggebouwde motoren, lithium batterijen, materialen, enz.

Bij de elektrische bromfiets verschilt de prijsklasse door het merk, het productiemodel en de kenmerken. Een bromfiets die minder functies en specificaties heeft zoals betrouwbaarheid, motorvermogen en actieradius zal minder kosten.

Wie is de winnaar?

Gezien de verschillen, is het duidelijk dat zowel de elektrische fiets en bromfiets komen met grote voordelen. Dus, de keuze tussen elektrische fiets vs bromfiets zal volledig afhangen van uw eisen en gemak. De keuze kan verschillen afhankelijk van het aantal variabelen tussen individuele rijders. Voor uw beter gemak, toonden we de belangrijkste verschillen tussen hen.

Nu, van deze gids, kunt u gemakkelijk uw beslissing nemen door uw transportbehoeften te vergelijken met het elektrische voertuig. Als het gaat om kosteneffectiviteit, gebruiksgemak, gemak, en juridische kwesties, zal een elektrische fiets de beste optie zijn. Het kan gemakkelijk voldoen aan de transportbehoeften van elke rijder.