Een scooter of een auto zakelijk of elektrisch leasen?

Als het gaat om het kiezen tussen het leasen van een auto of een scooter, zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden. Beide opties hebben namelijk zowel voor- als nadelen en verschillende soorten lease. Om je daarvan op de hoogte te brengen, zal dit artikel de verschillen tussen elektrisch leasen en zakelijk leasen voor zowel auto’s als scooters bespreken.

Elektrisch leasen

Als eerste is elektrisch leasen zowel een optie voor auto’s als scooters. Deze optie is een goede keuze voor personen die graag milieubewust de weg op willen en hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Daarnaast zijn de elektrische vervoersmiddelen ook steeds populairder omdat ze lagere bedrijfskosten hebben en weinig uitstoot leveren. Echter bij het overwegen van elektrisch leasen is het belangrijk om rekening te houden met de actieradius van het voertuig. Elektrische auto’s en scooters hebben namelijk een beperkte actieradius. Dus als je van plan bent er lange ritten mee te maken, moet je wellicht rekening houden met de oplaadtijd. Voor degenen die hun voertuig alleen gebruiken voor korte ritten of woon-werkverkeer, kan elektrisch leasen echter wel een goede keuze zijn.

Zakelijk leasen

Aan de andere kant is zakelijk leasen een goede optie voor wie zijn auto voor het werk gebruikt. Zakelijk leasen is ontworpen voor bedrijven en eenmanszaken en biedt een goedkope manier om een auto of scooter te krijgen zonder er direct veel voor te hoeven betalen. Bij zakelijk leasen kan je er namelijk voor kiezen om een nieuwe of gebruikte auto voor een bepaalde tijd te leasen en aan het einde van het contract weer in te leveren. Zakelijk leasen is daarnaast een goede optie omdat het voorspelbare transportkosten biedt, waardoor het gemakkelijker wordt om te budgetteren voor de bedrijven. Wel is het belangrijk op te merken dat zakelijke leasen alleen voor werkdoeleinden kan worden gebruikt, dus als je van plan bent het voertuig ook voor persoonlijk gebruik te gebruiken, is dit misschien niet de beste optie.

Dus, welke optie past het best bij jou? Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke manier van vervoer en deze alleen voor korte ritten wilt gebruiken, kan elektrisch leasen een goede keuze zijn. Echter als je je voertuig voor je werk gebruikt, kan een zakelijke lease de beste keuze zijn. Denk dus goed na over je specifieke behoeften en baseer hierop je keuze.