Rijtraining en veiligheid: rijden met een passagier

Een scooter is een makkelijk vervoermiddel om jezelf van A naar B te verplaatsen. Je bent vele malen sneller dan te voet of met de fiets. Grote voordeel is dat je op de meeste scooters ook nog eens iemand mee kunt nemen. Deze persoon kan achter jou plaatsnemen. Wanneer je samen met iemand ergens naartoe wilt op de scooter, is het dus niet nodig dat jullie allebei een eigen scooter hebben. Weet wel dat het rijden met een passagier achterop heel anders is dan alleen rijden. Heb jij nog geen ervaring met het rijden met twee personen op een scooter? Wij geven je hier enkele aandachtspunten.

ride

Ga niet als een gek rijden

Sommige mensen vinden het heel stoer om hard te rijden op een scooter. Door hard te rijden breng je niet alleen jezelf, maar ook andere weggebruikers in gevaar. Wanneer er iemand bij jou achterop de scooter zit, is het helemaal niet verstandig vol gas te rijden. Mocht er wel wat gebeuren, dan is jouw passagier namelijk ook slachtoffer. Houd je daarom altijd keurig aan de snelheid, zeker wanneer er iemand achterop zit. Jij wilt toch immers ook niet verantwoordelijk zijn voor letsel dat ontstaat bij de passagier door jouw asociale rijgedrag?

Pas op in de bochten

Wanneer jij alleen op je scooter zit, ga je waarschijnlijk relatief hard door de bocht. Dit is met een passagier achterop niet aan te raden. Waarom niet? Omdat er dan namelijk twee keer zoveel gewicht op de scooter zit. Ga je te vlak en hard door de bocht? Dan bestaat de kans dat de scooter omver glijdt. En dit kan resulteren in een glijpartij met een aantal pijnlijke verwondingen. Ga met een passagier achterop dan ook altijd rustig door de bocht. Safety first!helmet

Volg een speciale training

Wil jij ervaren hoe het is om met een passagier achterop te rijden? Dan kun je hiervoor een speciale training volgen. Deze worden door heel Nederland aangeboden. Je kunt een dergelijke training eenvoudig boeken via het internet. Vaak krijg je dan ook nog korting. Lukt het je niet een kortingscode te vinden? Betaal dan gewoon het volle pond. Het is immers belangrijk om te weten hoe jij met een passagier achterop je scooter moet rijden. De kans op gevaarlijke situaties of pijnlijke verwondingen wordt op deze manier een stuk kleiner.