Rijtraining en veiligheid: remmen redden levens

Koop jij een nieuwe scooter? Dan hoef jij je geen zorgen te maken om de remmen. Bij een nieuwe scooter mag je er namelijk van uitgaan dat dit allemaal in orde is. Wanneer je een tweedehands scooter koopt, is dit echter maar de vraag. Mogelijk is de scooter al dusdanig oud dat de remmen versleten zijn of bepaalde onderdelen niet meer goed werken. Goedwerkende remmen zijn echter ontzettend belangrijk. Waarom? Omdat je door deze remmen levens kunt redden. Niet alleen dat van jezelf, maar ook dat van andere weggebruikers.

Vaart minderen dankzij remmenmiles

Doordat een scooter over remmen beschikt, kun jij vaart minderen wanneer je bijvoorbeeld een kruispunt of rotonde nadert. Indien de remmen goed werken, sta jij binnen de kortste keren stil. Hierdoor kun je ook in gevaarlijke situaties ingrijpen. Althans, wanneer je goed oplet. Alerte scooterrijders kunnen namelijk direct remmen wanneer er bijvoorbeeld iemand de weg op schiet. Ook wanneer het overige verkeer op de weg ineens hard remt of een rare manoeuvre maakt, kun jij dankzij je remmen snel anticiperen.

Remmen controleren

Heb jij een tweedehands scooter gekocht? Laat deze dan altijd nakijken door een monteur. Hij weet namelijk precies wanneer bepaalde onderdelen van een scooter niet meer goed zijn. Uiteraard kijkt hij ook naar de remmen. Wanneer deze niet meer goed zijn, bericht hij jou hier direct over. Mochten de remmen inderdaad versleten zijn of niet meer goed werken, dan doe je er goed aan deze te laten vervangen. Zo weet je zeker dat jij straks veilig de weg op kunt met je scooter.

Zelf remmen vervangenold vespa

Ben jij zelf handig en weet je hoe een scooter in elkaar zit? Dan kun je natuurlijk ook zelf de remmen vervangen. Dit scheelt vaak aanzienlijk in de kosten. Je moet in dat geval namelijk alleen de onderdelen voor de remmen zelf aanschaffen. Gelukkig kan dat vaak met korting op het internet. Wanneer je goed zoekt, vind je met enige regelmaat namelijk een kortingscode op het internet.

Leer hoe je moet remmen

Remmen met een scooter lijkt niet moeilijk. Toch gebeurt het nog regelmatig dat mensen te laat remmen. Hierdoor kan een ongeluk ontstaan. Wil jij er zeker van zijn dat je op het juiste moment remt? Dan kun je een remcursus volgen. Voor auto’s wordt deze veelvuldig aangeboden, maar ook voor scooters zijn er speciale cursussen voor. Zoek maar eens op het internet. Ben jij er op tijd bij? Dan kost dit je ook niet veel geld. Toegangsbewijzen voor een dergelijke cursus worden vaak met korting aangeboden.